Useampaankin otteeseen viime aikoina minua on lähestynyt venäläinen "hyvin energinen hyvin positiivinen hyvin iloinen hyvin hyvä hyvää elämää elävä" Galina. Veikkaan että Galinan tuntevat kaikki muutkin jotka joutuvat ajoittain käymään sähköpostijätteen nimeltä spam läpi. Koska olen häviäjä ja elämässäni ei ollut mitään muutakaan mielenkiintoista päätin reagoida Galinaan. Galina etsii kuningasta jostain tyypistä nimeltä Marcel joka ei ole minun nimeni mutta paskaako tuolla väliä.

Ensimmäinen viesti lähtee ja Galinasta paljastuu uusia mielenkiintoisia piirteitä. Ensimmäinen oli työosoitteen käyttö (domain johtaa johonkin jätteidenkäsittelylaitokseen Valko-Venäjällä) joka vaihtuu nyt raflaavan railakkaaseen [email protected] -osoitteeseen. Tämä osoite on puolestaan venäläinen vosubingo jossa länsivaluutan tuoksuun reagoivat venäläisnaiset esittelevät parhaat puolensa jotta joku meistä länsimaalaisista pelastaisi potentiaalisen naisen nykyvenäjältä.

Jatkan kuitenkin viestienvaihtoa ja Galina hyppii silmille kuin tsunami. Viesteissä seuraa noin viikon aikajatkumolla tilanne jossa Galina kertoo kaiken paikasta jossa asuu ja ylistää sen luonnonkauneutta ja mahdollisuuksia työskennellä. Tästä paratiisista Galina ei kuitenkaan jostain kumman syystä pidä koska loppuviikkoon mennessä olen valloittanut Galinan sydämen muutamalla "niinjuu"- tason viestillä. Ennen minua Galinalla ei ollut mitään, nyt hänellä on kaikki. Tai ei ihan - tarvitaan 2000 USA:n dollaria että Galina pystyy käymään täällä EU:n alueella paikasta jossa ainakin minun tiedon mukaan sijaitsi valuuttaa rupla käyttäviä ihmisiä. Vedän rajan ja Galina yrittää vedota sydämeeni sillä kuinka rahan puute saa hänet kärsimään. Välttämättömän rahan määrä putoaa 1500 dollariin.

Mielenkiintoista sillä 500$ vie aika pitkälle jollain halpalentoyhtiöllä ja vielä pidemmälle Aeroflotilla tai muulla vastaavalla. Esitän muutaman suoran kysymyksen ja Galina katoaa elämästäni. Tai ainakin hetkeksi: hän avaa 100% samalla viestillä keskustelun toisessa sähköpostilootassani. Mitä opin?

Jos ihmisyys joskus tuntuukin myönteiseltä jutulta niin spammiin reagoiminen saa misantropian määrän vyörymään yli äyräiden.